De arkvaarders. - Provoost, Anne, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Noach laat de ark bouwen, geholpen door o.a. een deskundige uit een vreemd volk. Diens dochter Re Jana raakt verliefd op Noachs zoon Cham. Zo lukt het haar aan boord te komen en de gruwelijke reis over de wateren mee te maken. Een verwarrend boek, dat meer dan eens gelezen moet worden, over naijver, blind (?) geloof, wreedheid, bedrog en ontrouw aan beloften, moedwil en misverstand, moord en zelfmoord. Je ziet de mensen met hun idealen (onderling conflicterend) en met hun tekortkomingen. Het in feite pessimistische verhaal is, vanuit Re Jona's perspectief, zeer stijlvol en beeldend in vaak verrassende maar niet erg gemakkelijke taal geschreven. Het verloopt nogal traag, de schrijver neemt er de tijd voor. Het verhaal vraagt om een geduldige lezer, die teug voor teug wil genieten i.p.v. het glas in één lange slok te ledigen. Een volwassen literaire roman voor jong volwassen lezers met ervaring en een ontwikkelde smaak. Zo is ook de uitvoering: prima verzorgde druk in een kloeke paperback.
Leeftijd: 14+
Keywords: Liefde