Het web. - Heyink, Joost, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
De 16-jarige Meg zit vaak te chatten, waarbij ze soms een andere naam en daarmee ook een iets andere persoonlijkheid aanneemt. Met een jongen in het bijzonder, chatnaam BeauX, kan ze gezellig chatten. Ze spreken af elkaar in het echt te ontmoeten, maar dan blijkt hij 25 jaar ouder te zijn. Meg ontsnapt met moeite aan een aanranding. Met haar vriend Mark gaat ze via internet op zoek naar de dader en probeert hem in de val te laten lopen. Zeer vlot geschreven en chronologisch verteld verhaal, waarbij de spanningsboog van het verhaal rondom het ontmaskeren van de dader van de aanranding goed is weergegeven, maar waarbij helaas een uitgewerkt slot ontbreekt. Bij het verhaal rondom Het hemeltheater, een theater waarvan haar vader de baas is, vervalt de auteur vaak in herhalingen waardoor het enigszins saai wordt. Het thema en taalgebruik (vooral als de chatsessies beschreven worden) zullen voor tieners heel herkenbaar zijn.
Leeftijd: 12+
Keywords: Misdaad