Ons derde lichaam. - Van de Vendel, Edward, 1964- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
Tycho Zeling, de hoofdpersoon uit 'De dagen van de bluegrassliefde' (Gouden Zoen 2000)*, begint na zijn heftige zomer met zijn eerste liefde Oliver, aan een nieuw leven. Hij start een studie aan de schrijfacademie en gaat op kamers met zangeres Vonda en danser Moritz. Samen met hen stort hij zich in een groot avontuur: meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Deze spetterende jeugdroman is nog intiemer en meeslepender dan het boek waarop het een vervolg vormt, mede door de gebruikte ik-vorm. De auteur weet zowel de opwinding van het sterrenbestaan als het plezier in dagelijkse dingen, zoals uitgaan of voor jezelf koken, op de lezer over te brengen. Rode draad is de liefde van Tycho en Oliver, die nu een liefde-op-afstand geworden is. Tycho wordt in beslag genomen door zijn nieuwe vrienden, hun liefdes en problemen. Introspectieve, niet-verzonden mails vormen het enige 'contact' tussen hem en Oliver. De dagboekachtige teksten en mails zijn net zo swingend geschreven als de gedichten** en songteksten en maken het lezen tot een afwisselende belevenis. Jonge en toch leeftijdloze roman voor iedereen.
Leeftijd: 14+
Keywords: Vriendschap