PAV vaardig : praktisch inspiratieboek. - De Beucker, Maarten, ....-; Rosius, Hanne, ....- (Berchem : De Boeck, 2011)
PAVaardig praktisch inspiratieboek is - zoals de titel al doet vermoeden - een naslagwerk boordevol lesideeën, didactische achtergronden en tips bij de werkwijzers. In dit boek is er ook ruimte voor interactieve werkvormen, suggesties voor een krachtige leeromgeving, voor ervaringsgericht werken en voor leerlijnen PAV. De auteurs onderbouwen alle praktijkvoorbeelden vanuit een gefundeerd didactisch kader. Inclusief: zes educatieve posters die van elk PAV-lokaal een nog krachtigere leeromgeving maken. Deze wandplaten vormen een handige leidraad tijdens de les. > democratisch bestuur: de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht op gemeentelijk, provinciaal, federaal, nationaal en Europees niveau > helpdesk: allerhande contactgegevens voor algemene informatie (bv. dyslexie, leerlingenbegeleiding, CardStop) of bij persoonlijke problemen, waarover leerlingen thuis of op school niet kunnen spreken (bv. eetstoornis, ongewenste zwangerschap) > omzettingstabellen en referentiematen: visuele steun en concrete voorbeelden, bv. een paperclip weegt 1 g oppervlakte - omtrek - volume: alle formules van de meetkundige figuren bij elkaar > OVUR-methode: concrete vragen bij het oriënteren, voorbereiden, uitvoeren en reflecteren > tijd en ruimte: een kaart van België, Europa en de wereld; een tijdlijn met de historische perioden
Keywords: PAV