Moordmeiden. - Mous, Mirjam, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
De titel suggereert een krimi, maar in dit boek wordt feitelijk alleen een rituele moord gepleegd. Anouk is stapelverliefd op Max, maar hij gaat voor haar beste vriendin Laura. Dit brengt de vriendschap tussen de meisjes in gevaar en daarom besluiten ze wraak te nemen door voodoo en zwarte magie uit te voeren. De meiden geloven in occultisme en raadplegen bv. tarotkaarten. Dit geeft het boek een spannende en gevaarlijke kant, terwijl het verder eigenlijk een gewoon liefdesromannetje is. Veel in dit verhaal is dus voorspelbaar, ook het gelukkige eind. De auteur heeft het boek in een moderne en vlotte, maar ook heel simpele stijl geschreven. Moeizame lezers kunnen het boek snel uitlezen, het is zeer geschikt voor het vmbo. De opbouw (vier delen in a-chronologische tijdsvolgorde) zorgt ervoor dat het boek wel uitsteekt boven het gemiddelde in de genre.
Leeftijd: 9+
Keywords: Vriendschap