Terug naar Hamelen. - Janssen, Mark, 1974-; Richardson, Bill, 1955-; de Graef, Herman, ....- (Clavis : Clavis, 2005)
Kom mee terug naar Hamelen! Op haar elfde verjaardag, de dag waarop de rattenvanger de kinderen de stad uit lokte, wordt Penelope doof wakker en blijft ze als enig kind achter in Hamelen. Dit is geen toeval, want via de wijze Cuthbert ontdekt ze dat ze een bijzondere gave heeft: de gave van het Diepe Dromen. Ze kan haar eigen wil dromen en is daarom als enige in Hamelen in staat om de kinderen terug te halen uit hun betovering.
Leeftijd: 10+