Doedoos overstemmen : informatief spel over het parlement. (Brussel : De Kracht van je Stem, 2009)
In 'Overstemmen' spelen de leerlingen de rol van parlementsleden. Ze zetelen in een aantal fictieve partijen die met elkaar debatteren over belangrijke beleidspunten en budgetten. De spelers verdedigen per partij voorstellen van decreet (en wetsvoorstellen) en stemmen daarover. De verschillende partijen proberen hun aantal zetels te vergroten en moeten rekening houden met budgettaire beperkingen. Al spelend leren de leerlingen over de bevoegdheden van het Vlaams Parlement en het federale Parlement, en hoe onze democratie werkt. Allerlei communicatieve vaardigheden en democratische attitudes worden geoefend. 'Overstemmen' werd gerealiseerd in samenwerking met het Centrum Informatieve Spelen.
De doedoos bevat een speluitleg met achtergrondinformatie, 2 plattegronden, 6 kaartjes met de partijnamen, voor elke partij een fiche met wetsvoorstellen en een fiche met voorstellen tot decreet, schijfjes in 6 kleuren (80 rode, 80 blauwe, 80 groene, 50 gele, 40 oranje, 30 paarse), een dobbelsteen, een cd met speluitleg en voorstellen van decreet en wetsvoorstellen.
Leeftijd: vanaf de eerste graad secundair onderwijs.
Keywords: Maatschappelijke vorming -- Secundair onderwijs