G4 : informatief spel over de gemeente. (Brussel : De Kracht van je Stem, 2006)
De leerlingen spelen een gemeenteraad. Ze zetelen in vier fictieve partijen, die elk proberen hun stempel te drukken op het beleid van de gemeente. Ze worden geconfronteerd met een aantal problemen in de gemeente waarop ze in overeenstemming met hun partijprogramma moeten reageren. De besluiten van de gemeenteraad worden zichtbaar gemaakt op de speelplattegrond. Al spelend worden de leerlingen beter vertrouwd met de bevoegdheden van een gemeente. Ze oefenen allerlei communicatieve vaardigheden en democratische attitudes : luisteren naar elkaar, samen een oplossing uitwerken, argumenteren, respect opbrengen voor elkaars mening enz. 'G4' werd gerealiseerd in samenwerking met Centrum Informatieve Spelen. 'G4' kan gespeeld worden in een gewone en in een gemakkelijke versie.
De doedoos bevat: 1 handleiding, 8 naambordjes, 100 figuurtjes, 20 bouwdelen om de plattegrond te maken, 64 kaarten met kennisvragen, 4 kaarten met een partijprogramma, 20 kaarten met een probleemsituatie, 20 bladen in kleur met tekeningen, 33 gekleurde kaartjes met gebouwen enz., 23 gekleurde kaartjes met nieuwe gebouwen, ...
Leeftijd: vanaf 11 jaar.
Keywords: Jeugd en politiek