De kleine onderzoeker. - Featherstone, Sally, ....-; Liekens, Tine, ....- (Leuven : CEGO, 2012)
De Bij-de-handjes zijn een nieuwe reeks ideeënboekjes met activiteiten voor kleuters. Ieder jaar verschijnen er 4 titels (van elk 40 pagina's), telkens met een ander thema. Naast de activiteiten en verhelderende illustraties bevat elk boekje ook een overzicht van de betrokken ontwikkelingsdoelen. Deel 5 bundelt uitdagende activiteiten en experimenten die jonge kinderen van naderbij laten kennismaken met allerlei natuurlijke processen, eigenschappen en technieken. IJs smelt. Een magneet trekt metaal aan, maar geen papier. Zout lost op in water. Kurk drijft, een steen zinkt. Hoe werkt een hefboom? Ideaal voor wie met jonge kinderen de eerste stappen binnen chemie en fysica wil zetten, en dat op een haalbare, prettige wijze!
Keywords: Kleuteronderwijs -- Didactiek; Motoriek -- Kleuters; Technologische opvoeding -- Kleuteronderwijs