Congo: kolonisatie /dekolonisatie : de geschiedenis in documenten. - Géradin, Sara, ....-; Poinas, Claire, ....-; Van Schuylenbergh, Patricia, ....- (Tervuren : Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, 2012)
Op basis van zijn omvangrijke collectie archieven uit de koloniale periode en hedendaagse documenten geeft het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika nu een nieuwe publicatie met DVD uit over de koloniale geschiedenis van België in Congo. Deze publicatie, vooral bestemd voor (toekomstige) leerkrachten van het secundair onderwijs, biedt een werkbaar kader aan met uiteenlopende standpunten, van waaruit een lessenpakket over de kolonisatie en de dekolonisatie van Congo ontwikkeld kan worden. U vindt er verschillende hulpmiddelen: een geïllustreerde tijdslijn, chronologische en thematische samenvattingen, honderden gecontextualiseerde en soms onuitgegeven documenten uit de collecties van het KMMA, een bibliografie en een woordenlijst.
Keywords: Geschiedenis -- Congo