Over leven na geweld : slachtoffers vertellen hun verhaal - Opmeer, Kees, ....- (Assen : Van Gorcum, 2011)
Als ze haar ogen sluit, ziet ze alles weer voor zich. Hoe kan het dat ze zwanger is? Waarom heeft ze daar niets van gemerkt? Steeds weer moet ze denken aan het cafe, aan wat haar vader met haar doet en al die andere mannen. Het is vies en ze doen haar pijn. En nu pas begrijpt ze het dat het door al die mannen moet komen dat er een kindje in haar buik is gaan groeien. Ze weet niet wie de vader is, maar dat maakt niet uit. Lieke is van haar en van haar alleen. In Over leven na geweld lees je de openhartige en schokkende verhalen van mensen die slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld, ritueel misbruik, stalking en andere vormen van agressie. De verhalen geven een indringend beeld van wat geweld met je doet en welke gevolgen dit heeft voor je leven. Aan het eind van het boek volgt een beschouwend deel en een overzicht van de beschikbare hulpvormen. Het is van belang dat slachtoffers van mishandeling gemakkelijker de weg weten te vinden naar de juiste hulpverlening en dat professionals signalen van geweld en mishandeling sneller leren herkennen en adequater gaan handelen. Dit boek wil daaraan bijdragen.
Keywords: Seksueel geweld -- Vrouwen