Van twaalf tot achttien : VAKblad voor het voortgezet onderwijs. (Meppel : School BV)
Inhoudsopgave : en korte samenvatting.
Voortgezet onderwijs is een uitdagend en maatschappelijk gezien cruciaal werkterrein. Het vraagt om docenten die volledig geïnformeerd zijn over alle zaken die betrekking hebben op hun beroepspraktijk. Het onderwijsvakblad Van twaalf tot achttien sluit aan bij die behoefte. Aan de pedagogische en didactische kwaliteit van docenten worden hoge eisen gesteld. Elk beroep is onderheving aan constante herdefiniering. Voor alle docenten, ook voor leraren die hun vak verstaan, blijken de noodzakelijk te maken veranderingen een enorme uitdaging. Het vraagt om flexibiliteit, didactische kennis en nieuwe vaardigheden, om samenwerking door en over alle geledingen in de schoolorganisatie heen. Informatie speelt in dat proces een cruciale rol. Van twaalf tot achttien volgt de veranderingen op de voet en kiest maandelijks die onderwerpen die in het brandpunt van de aandacht staan. In compacte en vlot geschreven artikelen wordt de vertaalslag gemaakt van nieuwe beleidsinzichten naar de praktijk van het klaslokaal. Inspiratie, motivatie en leren van vakgenoten zijn de principes waarop de redactionele formule van het blad gebaseerd is. Onder de knop 'verschenen artikelen' op de website
Verschijnt maandelijks (niet in juli en augustus).
Keywords: Voortgezet onderwijs -- Nederland