Klap : het onafhankelijke nieuwsmagazine voor kinderen. (Wielsbeke : De Eenhoorn, 1991)
Klap geeft kinderen uit het 3de en 4de leerjaar een overzicht van de markantste nieuwsfeiten uit binnen- en buitenland. Het tijdschrift verschijnt elke maand van het schooljaar. Klap brengt al 20 jaar lang actualiteit op maat van kinderen in het 3de en 4de leerjaar. Klap telt 16 blz. Klap is opgedeeld in vaste rubrieken: Heet van de naald, Binnen- en Buitenland, Natuur, Sport, Cultuur,... De overzichtelijke lay-out vergemakkelijkt het lezen. Klap is geïllustreerd met kleurenfoto's, een poster en een strip. Als klap op de vuurpijl is er de website www.klapkrant.be. Daarop vindt de abonnee heel wat extra's: elke schooldag drie korte nieuwsberichten, af en toe een extra nieuwsartikel, een uitgebreid archief en woordenlijst, een wedstrijd, mopjes,... Bij Klap is ook een maandelijkse handleiding voor de leerkracht beschikbaar: Klassetips. Klassetips bevat telkens 3 uitgewerkte lessuggesties en 6 bijhorende kopieerwerkbladen (8 blz., A4, zwartwit).
Keywords: Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs