PsychoPraktijk : vakblad voor psychologie, psychotherapie en psychiatrie. (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om de kennis en vakbekwaamheid te vergroten. Het blad richt zich op professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. Het wil een brugfunctie vervullen tussen academische kennis en de klinische praktijk. PsychoPraktijk geeft handvatten en aanwijzingen hoe kennis verantwoord toegepast kan worden in de GGZ en de eerstelijnszorg. De inhoud wordt zo praktisch mogelijk gehouden doordat de redactie met name een beroep doet op auteurs die zelf werkzaam zijn in het veld. Het zijn professionals die met beide benen in de praktijk staan en goed op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen: de scientist practitioners. Teksten worden redactioneel bewerkt onder het motto dat zakelijke informatie niet saai hoeft te zijn en specialistische kennis niet ingewikkeld.
Verschijnt tweemaandelijks
Voortzetting van: Psychopraxis : de praktijk van de GGZ.
Keywords: Psychiatrie -- Tijdschriften