Een kei in evalueren : werkboek evalueren in de gezondheidspromotie. - Schutters, Kim, ....-; Stevens, Veerle, ....- (Antwerpen : Garant, 2012)
Er bestaan over evalueren van gezondheidsbevordering hardnekkige opvattingen. Deze gaan van onwetenschappelijk tot weinig bruikbaar. Maar geen van beide hoeft waar te zijn. Evalueren is immers géén passief gebeuren. Het doel is uitgerekend een nieuwe impuls voor een project. Bij een degelijke evaluatie gaan evalueren en actie nemen hand in hand. Daarover gaat dit werkboek. Het doet het evaluatieproces van a tot z uit de doeken en biedt een denkkader dat helpt om het overzicht te houden op alle beslissingen die een evaluatie vereist. Met maar één doel voor ogen: een nieuwe actie! Dit werkboek behandelt niet de methodologische en statistische achtergronden die nodig zijn bij het verwerken van evaluatiegegevens of het opstellen van meetinstrumenten. Het is bedoeld voor elkeen die zijn of haar inspanningen voor het bevorderen van gezondheid naar waarde wil schatten.
Keywords: Evaluatietechnieken -- Gezondheidszorg