Spelen vanuit verbeelding : handboek voor dramaonderwijs op de basisschool. - Janssens, Lidwine, ....- (Amersfoort : ThiemeMeulenhoff, 2011)
In de eerste fase, speloriëntatie, wordt het fenomeen ‘spel' in het onderwijs behandeld. Diverse spelmogelijkheden passeren de revue, aangevuld met tips voor toepassing in de lespraktijk. 'Speltoepassingen' behandelt onderwijsverrijking om zo kinderen spelenderwijs te laten leren. De derde fase behandelt de rijkdom van het kunstvak drama. De hoofdelementen van het vak en de specifieke kwaliteiten van de leerkracht drama worden behandeld: de docent als inspirator, instructeur, medespeler, regisseur en recensent.
Keywords: Didactic material; Schoolbooks