Het pimpelpaarse Polderspook. - De Bel, Marc, 1954-; Lierman, Leilah, ....- (Hasselt-Amsterdam : Tingel, 2007)
Piepel en Soeza joelen van geluk. Ze gaan op vakantie naar de Uitkerkse Polder. Daar woont tante Salie. Pret verzekerd! Tot opens Micra, een ziek muisje, het hol wordt binnengebracht. Het beestje heeft hevige maagkrampen en het melkkruid is op! Deze geneeskrachtige plant is alleen te vinden ver van het hol, voorbij de Uilenberm en de zompige velden. Maar dit schrikt de dappere Boeboeks niet af, ook al spookt daar een pimpelpaarse griezel rond ... Het pimpelpaarse Polderspook sleurt de lezer vanaf het begin mee in een (vaak letterlijk) spetterend, keispannend avontuur, waarin vriendschap een grote rol speelt. Michael Vincent maakte de schitterende tekeningen. Vanaf 9 jaar.
Leeftijd: 9+
Keywords: Vriendschap