De waterduivel van Brugge. - De Cock, Peter, ....-; Lagrou, Patrick, 1949- (Hasselt-Amsterdam : Clavis, 2005)
De tweeling Jonas en Tobias probeert met hun vriendin Steffi het raadsel op te lossen dat de stad Brugge in haar greep houdt: het verdwijnen en in stukken weer teruggevonden worden van mensen. Het griezeldeel van het verhaal betreft het monster dat de verdwijningen voor zijn rekening neemt, alsmede het risico dat er veel monsters uit eieren gaan komen. Woordgebruik en zinsbouw zijn afgestemd op kinderen vanaf ca. 10 jaar door het gebruik van korte zinnen en niet al te moeilijke woorden. Naast het in groentinten uitgevoerde voorplat met het monster, zijn er enkele zwartwittekeningen en een kaart van het centrum van Brugge op het binnenplat. Het boek wordt gepresenteerd als griezelverhaal, maar het heeft meer weg van een detective in een historische stad met een griezelelement. Kinderen rond de 10 jaar zal het wel aanspreken, oudere kinderen zullen het al snel kinderachtig vinden.
Leeftijd: 10+
Keywords: Brugge