Dat is heel wat voor een kat. - Gever, J. H., ....-; Van Der Weel, Fleur, ....-; Viorst, Judith, ....- (S.l. : Gottmer, 2007)
De poes van de 'ik-figuur' (een jong kind met wie zowel jongens als meisjes zich kunnen identificeren, maar in deze gewijzigde herdruk meer een meisje) is doodgegaan. Bij de begrafenis noemt de ik-figuur negen goede eigenschappen van de poes. De tiende ontdekt zij in gesprek met haar vader: het meezorgen voor de bloemen. Naast de ik-figuur spelen vader, moeder en een buurmeisje mee. Een heel gevoelig beschreven verhaal waarin naar voren komt dat er weinig bekend is over de hemel, maar dat de vader wel weet dat de poes opgenomen wordt in de grond en zo meezorgt voor de natuur. Duidelijke letter, stevige kaft, eenvoudig woordgebruik, veel dialogen geschreven in gewone taal. Bekroond met een Zilveren Griffel 1973. Vanaf ca. 4 jaar. De tekst is volledig herschreven in moderner Nederlands en iets anders bij de platen gezet. De illustraties zijn nu in sobere kleuren, heel kunstzinnig en verstild. Zowel in die platen als op het eerste schutblad zijn veel herfstbladeren verwerkt; op het laatste schutblad schommelt de hoofdpersoon in een groene tuin vol bloemen en insecten.
Boektoppers 2019-2020: oudste kleuters
Leeftijd: 6+. - Eerder verschenen o.d.t. Dat is heel wat voor een kat, vind je niet?
Keywords: Kinderen en dood; Dood