Toegepaste fysiologie / Dl. 2, Fysiologie van de organen / red.: Frans van den Berg ; [met medew. van] Louis Gifford ... [et al. ; vert. door Vertaalkantoor Trador]. - Trador (Wijk bij Duurstede).; Gifford, Louis Sebastian, 1953-; Van den Berg, Frans, 1952- (Utrecht : LEMMA, 2001)
De serie Toegepaste fysiologie beschrijft in drie delen de fysiologie van de mens. De serie is primair geschreven voor de fysiotherapeut. De inhoud, diepgang en de voorbeelden zijn afgestemd op die kennis en vaardigheden van de fysiologie, die de fysiotherapeut in zijn beroepsuitoefening gebruikt. Dit deel gaat in op het bindweefsel van het bewegingsapparaat. De hele serie kenmerkt zich door samenvattingen aan het einde van elk hoofdstuk en talrijke illustraties (full colour) en schema's die het begrip en de bestudering van de materie vergemakkelijken. De boxen met klinische voorbeelden zorgen voor een directe oriëntatie op de beroepsuitoefening.
Met lit. opg., reg.
Keywords: Fysiologie; Organen (biologie).