Stille verhalen : over verborgen verlies en verlangen. - Jansen, Evamaria, ....- (Antwerpen : Cyclus, 2012)
Een jong stel verliest de ongeboren baby. Als de man met wie ze al jaren een geheime relatie heeft sterft, krijgt zijn minnares niet de kans zijn begrafenis bij te wonen. Een meisje kampt met depressies en verliest haar zelfbeeld. Een vrouw treurt na jaren nog steeds om het kind dat ze door een abortus nooit kreeg. Een meisje blijft ontredderd achter na de zelfdoding van haar beste vriendin. Een verkrachting blijft geheim. Een oude vrouw herinnert zich hoe ze door armoede gedwongen haar kinderen in het geheim afstond ter adoptie. Er is zo veel verdriet dat in het verborgene blijft. Toch nestelt rouw zich vaak diep en blijvend in het leven van een mens. Dit boek grijpt aan. Het geeft de vele vormen van stille rouw eindelijk een stem. De waargebeurde verhalen bieden troost en erkenning aan al wie te kampen heeft met ongezien verlies.
Keywords: Verlies (emotie).