Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen. - Bergh, Inge, ....-; Janssen, Kolet, 1955-; Misschaert, Inge, 1974-; Walschot, Jurgen, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Een weet- en doeboek waar kinderen het hele jaar plezier aan beleven, zowel binnen als buiten. Met mooie en functionele illustraties. Een dynamisch en kleurrijk boek vol vragen en antwoorden, weetjes, gezegdes, recepten, knutsels en spelletjes die aansluiten bij wat er het hele jaar door in de tuin gebeurt. Alles gerangschikt per seizoen. Op een speelse manier krijg je antwoorden op vele vragen: Hoeveel dieren leven er in een boom? Waarom prikt een brandnetel? Waarom zijn bloemen vaak fel van kleur? Waarom zijn blaadjes meestal groen? Waar komt de geur van planten vandaan? Dit weet- en doeboek geeft op gevarieerde en speelse wijze uitgebreid informatie over planten en dieren in de tuin tijdens alle seizoenen. De vier hoofdstukken (lente, zomer, herfst, winter) zijn vrijwel identiek van opbouw en worden aangekondigd door een - dubbele pagina - grote illustratie van tuindieren in het gras, afgebeeld in het desbetreffende seizoen. Het boek zit boordevol weetjes in vraag- en antwoordvorm, interessante stukjes geschiedenis over plant en dier, recepten met ingrediënten uit de tuin, knutsels en frutsels, zaaiopdrachten en sprookjes. De teksten - kort, overzichtelijk en vlot leesbaar - zijn afgedrukt op pastelkleurige pagina's en worden aangevuld met foto's, grappige illustraties en realistische lijntekeningen op ruitjespapier. Kleurrijke, omlijnde kaders met informatie over vergeten planten, bijgeloof, weerspreuken, gezegdes, tips en (zelf te maken) spellen maken dit boek extra uitnodigend. Een aap dartelt overal doorheen.
Keywords: Seizoenen; Planten-Bloemen