Oooooh! van opera. - Crucke, Koen, ....-; Godon, Ingrid, 1958- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2007)
Een ontdekkingstocht door de wereld van de opera, voor 8 jaar en ouder. Aan de hand van de ervaringen van twee kinderen wordt verteld welke rol kinderen in de opera kunnen hebben en hoe ze worden ontdekt en begeleid. Lise en Thomas doen auditie, repeteren, passen hun kleren en bereiden zich voor op de première. Aansluitend bij hun verhaal wordt van een aantal belangrijke opera's - De toverfluit, Assepoester, Aïda, Carmen - de context en verhaallijn meegegeven. Dit kan jonge operabezoekers helpen om zich vlot in een voorstelling in te leven. Daarnaast worden vele anekdotes uit de rijke geschiedenis van de opera verteld. Een rijk en toegankelijk boek dat kinderen kan verleiden om een niet zo vertrouwde kunstvorm te leren kennen en appreciëren. Geschreven door de bekende operazanger Koen Crucke en geïllustreerd door de meermaals bekroonde Ingrid Godon. Thomas (11) vertelt in ik-vorm over zijn auditie voor de opera, de eerste repetitie, en de première. Het draait om informatie, Thomas is slechts aangever. De tweede helft van het boek biedt 'opera-weetjes', van Nellie Melba (en het ijs) tot operatradities; dan volgt iets over vier bekende opera's van Rossini, Mozart, Bizet en Verdi.
Leeftijd: 8+.
Keywords: Opera; Klassieke muziek