Sint met Fien en Milo. - Oud, Pauline, 1963- (Wommelgem : Van In, 2012)
De bekende aangeklede dierfiguurtjes konijn Fien en muis Milo* hebben Sinterklaas (een geit!) en Zwarte Piet (apen!) gezien en gaan feestvieren. Ze verkleden zich en doen tekeningen en wortels in de schoenen. Bij het liedjes zingen blijkt een wortel door Milo opgegeten te zijn. De volgende morgen hebben ze cadeautjes en gaan ze de boot van Sinterklaas uitzwaaien. Vierkant prentenboek met stevige bladzijden en twee afgeronde hoeken. Kleurenillustraties met duidelijke contouren in een gemengde techniek van o.a. verf, krijt en collage op glanzende, vrolijk gekleurde pagina's geven het boek een warme en vriendelijke uitstraling. Duidelijke tekst in een flinke schrijfletter. De huiselijke taferelen zullen peuters aanspreken, en hen door de simpele raadseltjes tussendoor erbij betrekken. Op de schutbladen staan de vier simpelste sinterklaasliedjes. Sommige gewoontes zullen kinderen niet herkennen (grote cadeaus in de schoen en de boot uitzwaaien) en de goedheiligman als geit afbeelden - om nog maar te zwijgen over de Pieten als apen - zullen niet alle opvoeders subtiel vinden. Doorsnee sinterklaasverhaal, geen hoogvlieger.
Leeftijd: 2+
Keywords: Sinterklaas