Saar gaat naar school. - Oud, Pauline, 1963- (Wommelgem : Van In, 2012)
Saar gaat naar school. Op het schoolplein ontdekt ze tussen haar andere vriendjes een nieuwe jongen, Kas. Terwijl Kas zich erg verlegen voelt in deze nieuwe omgeving, voelt Saar zich duidelijk tot de nieuwe jongen aangetrokken. Zij betrekt hem bij alle activiteiten op school en leert hem alle dagelijkse gewoonten en gebruiken kennen. Zo sluiten ze samen al gauw vriendschap. Niet alleen dankzij het onderwerp, maar vooral door de prachtige herkenbare emoties die zo duidelijk in de illustraties naar voren komen is dit een bijzonder aantrekkelijk boek voor peuters. Naar aanleiding van het verhaal zijn gesprekken mogelijk over voor het eerst naar school gaan, nieuw zijn in de groep, wat gebeurt er op school, vriendschap, etc. Tweede prentenboek over peuter Saar, na 'Saar op de wc'
Leeftijd: 3+
Keywords: Vriendschap; School