Superbeesje is al onderweg. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem, 2012)
Wanneer dieren in nood zijn, helpt Superbeesje - een soort kruising tussen een lieveheersbeestje en een raket - hen uit hun misère. Via zijn internationale ontvanger hoort hij elke roep om hulp en zet hij zijn arsenaal aan ongelooflijke hulpmiddelen in, zoals de 'machtige knopentrekker' of de 'onwaarschijnlijke turboduwer'. Groot formaat prentenboek van de auteur van vele prentenboeken. Op de eerste schutbladen wordt afgeteld van 10 naar 1 in steeds groter wordende cijfers en de titelpagina's tonen Superbeesjes' lanceerplatform hoog in de wolken. Op de achterste schutbladen vliegt Superbeesje naar een nieuwe nachtelijke missie. Elke prent, in gemengde techniek (voornamelijk krijt, gouache en collage), vult een dubbele pagina. De korte tekst van meestal twee regels staat in de prent in een groot schreefloos lettertype, waarbij de omschrijvingen van Superbeesjes' hulpmiddelen steeds zijn gedrukt in een vette krulletter, om zijn megagereedschap te benadrukken. Geestig prentenboek voor kleuters over een bijzondere kleine superheld.
Leeftijd: 3+
Keywords: Fantasie; Fantasiefiguren