Het feestenboek. - Godon, Ingrid, 1958- (Wommelgem : Van In, 2012)
Prachtig tekstloos prentenboek waarin Jasper en zijn familie, die een zestal feesten vieren, te volgen zijn. De eerste illustratie toont een groepsportret waarop het gezin van Jasper, zijn grootouders, ooms, tantes en neefjes en nichtjes te zien zijn. Daarna volgt op elke dubbele pagina een kijkplaat; steeds horen er twee bij elkaar. De eerste geeft de voorbereiding weer (bijna even leuk!) en de tweede het feest zelf. Zo passeren achtereenvolgens de revue: Jaspers vierde verjaardag, een schoolfeest, een huwelijk, Sinterklaas, Kerstmis en een feest bij een geboorte. De kleurrijke (wat donker) illustraties zijn sfeervol, vriendelijk en vol details. Ze bieden veel herkenbaars en stralen vooral gezelligheid en geborgenheid uit. De schutbladen staan vol tekeningetjes (samen benoemen) van voorwerpen die met het thema te maken hebben, zoals: serpentine, taart, bloemen en cadeaus. Op de achterkaft is in een soort stripvorm, een detail van elke afbeelding te zien met vermelding van de gebeurtenis en het soort feest. Fijne, verzorgde uitgave om te bekijken met, aan te wijzen en zelf bij te vertellen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Feesten