Pistache fait la fête. - Van de Walle, Inge, ....- (Brugge : Die Keure, 2007)
De feestvalies van Pistache is bedoeld als aanvullend materiaal in de eerste en tweede graad van de lagere school. De schoolteams die intensief bezig zijn met sensibilisering Frans tweede taal kunnen naast de drie gekende valiezen van Pistache best nog wat extra facultatief materiaal gebruiken. Aan deze vraag voldoet de feestvalies perfect. Het materiaal kun je vlot inschakelen in elke klas en bij elke valies. Het onderwerp van de thema's, met name de feesten doorheen het jaar, zorgt ervoor dat het klasleven zelf een ideaal vertrekpunt en een rijke context vormt. Pistache is dol op feestjes! Hij koos acht feesten uit die jaarlijks terugkeren en betekenisvol zijn voor kinderen van de lagere school. Voor die acht feesten bedacht hij vrolijke liedjes en versjes en een cd-rom vol leuke en leerrijke spelletjes. Op dvd demonstreert hij stap voor stap per feest twee knutselopdrachten (een eenvoudige en een wat moeilijkere) met toelichting in het Frans. Dat alles wordt geïllustreerd in een prachtig handboek. Zo kiest elke leerkracht met welk materiaal hij/zij rond een bepaald feest aanvullend in het Frans wil werken. Frans is hier weer een middel om actief bezig te zijn.
Bevat: 2 handleidingen (in het Nederlands en het Frans); 8 bordposters; 1 handpop Pistache; 10 Pistachevingerpopjes; 1 handboek Pistache feit la fête; 1 dvd: Bricolages; 1 cd-rom: Jeux; 1 dubbelcd: Chansons. -
Doelgroep: 1ste en 2de graad lager onderwijs/2de leerjaar.
Keywords: Frans -- Basisonderwijs