Het Boeboek. - Dros, Imme, 1936-; Geelen, Harrie (Henricus Petrus Egidius Alphonsus), 1939- (Wommelgem : Van In, 2012)
Boeman en Boevrouw wonen heel prettig in het boehuis in een boebos, bij het rilmeer en ze hebben een boebaby en een bonte hond. Maar Boevrouw schrikt iedere keer als Boeman achter haar staat en dan gilt ze zo erg dat de Boeman van schrik alles laat vallen. Ze vinden er wat op. Ook in dit prentenboek van dit vaste duo schrijfster/illustrator kenmerken de illustraties zich door een expressieve schilderstijl met veel kleuren en met aandacht voor humoristische details. De eenvoudige tekst bestaat uit enkele regels die gedrukt staan onder de illustraties; kreten als 'aaarch' en 'huuu' van Boeman en Boevrouw zijn groot en vet gedrukt. Het omslag ziet er aantrekkelijk uit door de grote rode letters en de twee grappige figuurtjes. Verhaal en illustraties vormen een geheel en maken van enge dingen iets heel normaals. Het absurdistische verhaal, de mogelijkheid de kreten na te doen en het kijken naar de geestige artistieke illustraties maken dit prentenboek zeer geschikt om voor te lezen aan kleuters.
Leeftijd: 3+
Keywords: Bang zijn