Beu. - Smit, Noëlle, ....-; Vrancken, Kaat, 1957- (Wommelgem : Van In, 2012)
E verwende Julia wil van alles doen en direct goed zijn. Als blijkt dat je eerst veel moet oefenen om iets te kunnen, is voor Julia de lol er snel af en heeft ze genoeg van dansles, drumles, zwemles, etc. Pap en mam zijn ten einde raad. Vlot geschreven prentenboek met als thema: als je ergens goed in wilt zijn, moet je veel leren en oefenen; geduld is een schone zaak. Een karaktereigenschap die weinig kinderen hebben. Daarom zullen ze dit verhaal heel herkenbaar vinden. Kleurige gedetailleerde illustraties waar veel op te zien is, over anderhalve bladzijde. De behoorlijke hoeveelheid vlotte tekst staat links, rechts of onder de illustratie op een witte achtergrond. De afloop is origineel. Leuk voorlees-/prentenboek in oblong formaat, zeker ook bruikbaar op scholen tijdens kringgesprekken.
Leeftijd: 4+
Keywords: Wispelturigheid; Gevoelens-Gedrag