Pissebed Fred. - Dros, Imme, 1936-; Geelen, Harrie (Henricus Petrus Egidius Alphonsus), 1939- (Wommelgem : Van In, 2012)
Bas heeft het er maar moeilijk mee. Iedereen in de klas heeft een huisdier, maar hij niet omdat hij in een flat woont. Gelukkig woont oma (omama) in een huis met een tuin. En in die tuin, onder een steen, vindt Bas een pissebed. Hij noemt hem Fred en zorgt geweldig goed voor hem. Fred mag overal mee naartoe en leert hem van alles over het verkeer, het park en zelfs het zwembad. Maar als Bas na de logeerpartij bij oma weer naar huis gaat, mag Fred niet mee. Bas wordt vreselijk boos. Oma overtuigt hem ervan dat Fred liever onder de appelboom in de tuin woont, dan op een flat in de drukke stad. Een paar dagen later komt er een kaart voor Bas, van Fred. Fantastisch, liefdevol, prentenboek over het niet mogen of kunnen hebben van een huisdier. Een geweldig thema; dichtbij huis, heel herkenbaar (voor groot en klein) en origineel. Een mooi voorbeeld van hoe een klein thema groot(s) kan worden uitgewerkt (in tekst en illustratie). Op elke pagina een warme, zonnige (met veel rood en oranje) en met verschillende kleuren omkaderde verfillustratie. Onder elke plaat staan een- of tweemaal drie regels poëtische tekst in een grote letter.
Leeftijd: 3+
Keywords: Huisdieren -- pissebedden