Rikki is jarig. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2012)
Meteen als hij wakker wordt, is konijn Rikki helemaal blij: vandaag is hij jarig! Samen met mama bereidt hij de komst van al zijn vriendjes voor. Stipt twee uur staan ze voor de deur, maar de belangrijkste gast ontbreekt: zijn beste vriendinnetje Anni. Zij heeft haar komst extra speciaal gemaakt, waarvoor Rikki eerst de blauwe pijlen moet volgen. Met warmte wordt deze feestelijke dag beschreven. De nadruk wordt gelegd op de gezelligheid en niet op de cadeaus. Zo heeft iedereen iets zelfgemaakts meegenomen. Of Anni wel zal komen, zorgt voor een leuk moment van spanning. De figuren zijn neergezet in de bekende stoere zwarte lijnen, met verf ingekleurd op ruitjespapier dat af en toe door de schildering heen te zien is. Op de schutbladen een aftelkalender en op het omslag een stralende Rikki met kroon.
Leeftijd: 3+
Keywords: Jarig zijn