Kleine Draak. - Baeten, Lieve (Godelieve Renata Louisa), 1954-2001 (Wommelgem : Van In, 2005)
Kleine Draak kan al vliegen en vuur spuwen; zijn moeder gaat voor hem een kind halen om te oefenen in het bang maken. Dit kind, Beppo, is echter helemaal niet bang en ze worden vrienden. Kleine Draak en Beppo op zijn rug jagen samen de grote draken schrik aan en Kleine Draak brengt Beppo weer naar huis. De vriendelijke krijttekeningen in gedekte (aarde)tinten zijn gemaakt met veel oog voor detail: er valt veel op te zien en te ontdekken. Ze vormen een mooie eenheid met de tekst en geven veel extra informatie. Op de groot opgezette illustraties (over een of twee pagina's) zien de draken er vriendelijk uit en door de huiselijke sfeer wordt alles nog minder angstaanjagend. Onder de illustraties staan steeds enkele regels tekst in een grote letter. Op de omslag een kleurenillustratie over voor- en achterkant met een vrolijke Kleine Draak op het dak (van Beppo's huis) met op de achtergrond het dorp en in de verte de drakenburcht op een berg.
Leeftijd: 3+
Keywords: Bang zijn