Rode Veters. - Broos, Koen, ....-; Vanacker, Hans, 1960- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2007)
Robin kan goed leren op school, maar is slecht in sport. Hij wordt vaak uitgelachen. Als er een nieuwe gymleraar komt, grijpt Robin zijn kans. Hij wil niet meer saai zijn. De gymleraar maakt van hem, dankzij zijn optimale inzet, een stervoetballer. Geholpen door rode veters die hij in een obscuur winkeltje koopt, lukt het een echte voetbalheld te worden. Hij wordt echter onuitstaanbaar en houdt zich niet aan de regels van de verkoper (sportief zijn). Dan gaat alles mis. Modern sprookje vol wijze lessen voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Het verhaal leest lekker weg, weinig moeilijke woorden, veel dialoog. Voorzien van zwart-witfoto's en een kleurenfoto op het omslag. De auteur is redacteur van 'Ons Erfdeel vsw'.
Leeftijd: 10-11
Keywords: Vriendschap