Regeltechniek. - van Kempen, Jos, ....- (Amsterdam : Pearson Education Benelux, 2009)
Regeltechniek tref je overal: in huis heb je een temperatuurregeling voor de centrale verwarming en in de industrie worden veel productieprocessen automatisch geregeld. In dit boek komt een brede selectie aan regelingen aan bod. Daarnaast wordt de modellering, de regeltheorie en de simulatie aan verschillende regelmogelijkheden besproken. Praktische regelproblemen worden behandeld waarbij de resultaten van verschillende regelmogelijkheden worden vergeleken met behulp van simulaties, praktische experimenten, opdrachten en cases.In het boek zijn cases en opdrachten opgenomen die studenten met de meest gebruikte simulatiepaketten (Matlab/Simulink en Labview) kunnen oplossen. De uitgebreidere wiskundige onderbouwing wordt behandeld in aparte wiskundekaders.Regeltechniek is geschreven voor studenten aan technische opleidingen.
Studieboek voor het leren ontwerpen en testen van technische regelsystemen.
Keywords: Control Engineering; Control