Kinderen-in-ontwikkeling op de basisschool. - Clerkx, Mariet, ....-; Prins, Frits, ....-; de Groot, Roel, ....- (Antwerpen : Garant, 2013)
De hedendaagse basisschool is totaal anders dan de lagere school van vroeger. Kinderen zijn ondernemender en werken in de vorm van projecten aan maatschappelijk relevante onderwerpen. Het is vrijwel nooit stil in de klas. De tafeltjes en stoelen staan niet meer in een rij, maar in groepen. Op vele scholen is er ruimte voor individualisering en differentiatie. Vrijwel alle lokalen zijn voorzien van een beamer met projectiescherm en men is aangesloten op de schooltelevisie, die het werk van de leerkrachten verbetert en vergemakkelijkt. Is die verandering altijd ook een verbetering? Hebben de veranderingen invloed op de ontwikkeling van kinderen? Wat zijn de risico's?
Verschenen als aflevering 12 van het tijdschrift Orthopedagogiek : onderzoek en praktijk, jrg. 51, nr.12, dec. 2012.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie -- Kinderen