Herten in nood! - Dijkstra, Lida, 1961-; de Wolf, Alex, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
Noor zit in groep vier (het tweede leerjaar). Elke morgen helpt ze padden veilig de weg over te steken. Sven, een nieuwe jongen uit de klas gaat voor het eerste met haar mee. In het begin vindt hij het allemaal een beetje vies. Het duurt echter niet lang voor Noor hem ervan overtuigt dat padden fantastische dieren zijn. Na deze missie rennen ze richting school. Onderweg worden ze opgehouden door een spartelend schaap dat op zijn rug in de wei ligt. Ze aarzelen geen moment en redden het dier van een gewisse dood. Wanneer de gemeente tot het besluit komt dat er te veel damherten in het bos zijn en dat deze zullen worden neergeschoten, hebben de DINK-ies een nieuwe missie.
Leeftijd: 7+
Keywords: Dierenbescherming