Een vriend voor heks Metsa. - Bakker, Jenny, ....-; Gruwel, Josée, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
In Een vriend voor heks Metsa van Josée Gruwel mist Metsa haar overleden zwarte kater, Blauw. Als ze Dasje ontmoet, vertelt ze hem over Blauw ? die blauw leek bij volle maan ? en leest ze hem graag voor uit de avonturen die ze achttien zomers lang deelden. De boekjes met die verhalen bewaart ze in evenveel zakken van haar rok. Het troost haar dat ze hun belevenissen kan delen met een nieuwe vriend die echt kan luisteren. Metsa wil geen andere kat omdat ze bang is voor nieuw verdriet als ook die zou sterven. Liever probeert ze te aanvaarden dat Blauw oud was. Op hun lievelingsplek zet ze 'dankjewel voor alles' bij een potje knikkers.
Leeftijd: 7+
Keywords: Pesten