Bewijs het maar! - Janssen, Mark, 1974-; Van den Bogaart, Anita, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
Daan moet op vakantie naar een boerderij in Drenthe, maar hij heeft weinig zin in stinkende dieren en staat ook al niet te springen voor een ontmoeting met Ming, de dochter des huizes. Die blijkt bovendien al even weinig opgezet met het bezoek van Daan. Er volgt een hele hetze tussen deze twee, waarbij Ming beweert dat Daan haar maar een domme boerin vindt, en zij het de hele tijd over stadse kakkers heeft. Op een ochtend helpt Ming een schaap lammeren, wat een hele revelatie is voor zo'n stadsjongen als Daan, die meer respect krijgt voor de boerendochter. Ming geeft zich echter nog helemaal niet gewonnen en volhardt in de overtuiging dat Daan een 'stadse kakker' is. Aan Daan om het tegendeel te bewijzen... Op een nacht gaan de twee in het bos op zoek naar een das. Ming is aanvoerder en Daan probeert terug te krabbelen zonder al te veel gezichtsverlies. Wanneer Ming echter verstrikt geraakt in een strop, moet Daan moederziel alleen in een pikdonker bos op zoek gaan naar hulp. Daan overtreft zichzelf en kwijt zich met glans van zijn taak. Bij beide kinderen groeit ondertussen respect voor elkaars anders zijn.
Leeftijd: 7+
Keywords: Vriendschap