Het spook van de vuurtoren. - Tulp, Wouter, ....-; Van Heugten, Anneriek, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
Tegen haar zin is Amber verhuisd naar het kustdorp Zandplaat. Haar moeder heeft er met het geld van een erfenis een oude vuurtoren gekocht waarvan ze een museum en een atelier wil maken. Amber mist haar vriendinnen van vroeger en verveelt zich. In de bibliotheek maakt ze kennis met Daan, die ze meteen een vervelende etter en een wijsneus vindt. Hij dringt zich vreselijk op, maar weet wel veel over de geschiedenis van de vuurtoren. Zo beweert hij ook dat de geest van de eerste vuurtorenwachter er nog ronddoolt. Amber gelooft er niets van, tot er vreemde dingen gebeuren.
Leeftijd: 9+
Keywords: Vriendschap