Weg met die krokodil! - Van Look, Hugo, 1960-; Van Loon, Paul, 1929-2009 (Wommelgem : Van In, 2012)
Bregje wordt wakker van een krakend geluid. Naast haar op het kussen ligt een lief babykrokodilletje in een gebarsten ei. Niet te geloven! Bregje heeft een krokodillenei uitgebroed - alleen door het keihard te WILLEN. Het was gelukt! Uit het ei was een babykrokodil gekropen. En dat was een leuker huisdier dan die stomme goudvis die Bregje voor haar verjaardag had gekregen. Maar een kleine krokodil wordt groter en groter. Wat moet je ermee doen als je ouders niet van huisdieren houden? En als je vader een schoenenwinkel heeft en dol is op krokodillenleer? Gelukkig is oma er ook nog...
Leeftijd: 9+
Keywords: Jarig zijn