De Noordenwindheks. - Remmerts de Vries, Daan, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
Mori en Rifka zijn allebei ernstig ziek en belanden in dezelfde ziekenhuiskamer. Tussen hun bedden in hangt een gordijn, waardoor ze mekaar tijdens hun opname niet te zien krijgen. Toch leren ze elkaar kennen, eerst door het bezoek dat ze bij hun kamergenootje zien komen, of via de verpleegsters die af en aan lopen. Na een tijdje beginnen ze met elkaar te praten; in het begin aarzelend, maar later geven ze elkaar hun dromen en geheimen prijs. Zo vinden de kinderen een uitweg voor hun angsten in verband met hun ziekte. Gaandeweg komen er nieuwe puzzelstukjes bij, waardoor ze mekaars ziekte en persoonlijkheid steeds beter kunnen duiden. Het is, zo zegt Rifka, allemaal de schuld van de Noordenwindheks, die met haar ijzig koude wind de mensen ziek maakt.
Leeftijd: 11+
Keywords: Ziek zijn