Verre vrienden en een vlek. - van Ranst, Do, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
In Verre vrienden en een vlek is Dina bijna dertien jaar. Ze heeft een beste vriendin, Marlowies, en twee vrienden: Martijn en Senne. Haar prettige leventje, met school, vrienden en toneel, had nog even kunnen voortduren als haar vader niet een baan had geaccepteerd aan de andere kant van het land. In de ik-vorm vertelt Dina wat ze hiervan vindt, hoe zwaar het afscheid van haar vertrouwde omgeving haar valt, hoe de relatie met haar ouders en oudere zus op scherp wordt gezet door de verhuizing, maar ook hoe ze zich langzaam een plek verovert in haar nieuwe dorp.
Leeftijd: 11+
Keywords: Verhuizen