De kaarten Habitat : 88 prent-kaarten om creatief te spelen en ideeën uit te wisselen over mens en natuur. - Gronau, Christian W., ....- (Kirchzarten : OH Verlag)
De Habitat kaarten wekken gevoelens en bedenkingen op omtrent de relaties tussen ons, de mensen, en de andere levensvormen met dewelke we op deze aarde tijd en omgeving delen. De engelse dichter, Francis Thompson, zei eens: 'Men kan geen bloem plukken, zonder een ster te storen.' Elke cultuur neemt een houding aan tegenover zijn natuurlijke omgeving. Deze verandert met de tijd, verschilt van de éne plaats tot de andere, gaande van een gevoel van verovering, naar de indruk een slachtoffer van de natuur te zijn.De Habitat kaarten zijn voor ons een uitdaging. Ze helpen ons om een band te vinden tussen een kaart en onszelf, dan tussen een kaart en een andere kaart. Zo worden er, naarmate dat het toeval en de verbeelding van de spelers zich binden, verhalen na verhalen uitgevonden. De prenten stimuleren combinaties met dewelke we kunnen spelen. Er is geen ouderdomslimiet, noch winnaar, noch verliezer. De kaarten kunnen met al onze andere associatieve spelen samen gebruikt worden. We nodigen u uit uw eigen créatieve stijl uit te werken om ze te gebruiken en geven u hierna enkele suggesties.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen; Gezelschapsspellen