Ozewiezewoze : het ABC van de kinderliedjes - Van Coillie, Jan, 1957-; Verplancke, Klaas, 1964-; Van Riel, Annemie, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2008)
Ozewiezewoze Jan Van Coillie, Klaas Verplancke en Annemie Van Riel. Zeg, ken jij de mosselman? Heb je al gehoord van de zeven de zeven? Wat doet Jan Huigen in die ton? En schipper, mag ik over varen ja of nee? De antwoorden zing je op de tonen van de 100 bekendste kinderliedjes, verpakt in dit vrolijke geschenkboek. Jan Van Coillie dook in onze rijke liedjesschat en koos er 100 klassiekers uit. Klaas Verplancke gaf de tijdloze liedjes een eigentijdse vormgeving en spitse illustraties. In 2001 werd hij hiervoor beloond met de Bologna Ragazzi Award, de Oscar van het kinderboek. Annemie Van Riel zette de melodieën om in noten. Kortom, alles tussen "ABC de kat loopt mee" en "Zwarte Piet wiedewiedewiet" in meer dan 100 feestelijke bladzijden. Voor alle leeftijden.
Bundel met circa 100 min of meer bekende kinderliedjes, in alfabetische volgorde: van 'ABC de kat loopt mee' tot 'Zwarte Piet Wiedewiedewiet'. Een register maakt het mogelijk liedjes op thema te zoeken, zoals dieren, Kerstmis en Nieuwjaar, tellen, beroepen. Van alle liedjes wordt de melodie in notenschrift weergegeven (vioolsleutel). Ruime bladspiegel. De tekst staat in vet gedrukte schreefloze letters op een witte of gekleurde achtergrond. Cartooneske illustraties die het liedje op grappige wijze weergeven. De pentekeningen zijn ingekleurd met aardetinten, aangevuld met bijpassende kleuren rood en blauw. Over de vormgeving is goed nagedacht: tekst, illustraties en kleurgebruik vormen een artistiek geheel. De stevige kaft is minder opvallend. Een Belgische productie hetgeen heel soms te merken is aan de tekst die iets anders loopt. Bijzonder verzorgde uitgave. Waardevolle aanvulling op bestaande bundels met liedjes voor (jonge) kinderen. Handig is de combinatie met internet waar de liedjes te horen zijn volgens het in het boek gegeven notenschrift.
Keywords: Kleuterliedjes