Totaalcoachen : begeleiden met Action Type : de nieuwe dimensie in sportcoachen : ook voor sporters! - Huijbers, Jan, ....-; Murphy, Peter, 1947- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2012)
Twee in Nederland zeer bekende psychologen hebben een systeem ontwikkeld, Action Type, dat het begeleiden en coachen van sporters en sportteams inzichtelijk maakt. Het begeleiden in de topsport vraagt een grote mate van zelfkennis en het inschatten van de beoefenaar(s). Een fantastisch handboek dat, ook door een aantal prominente sportcoaches als Louis van Gaal, Joop Alberda, Foppe de Haan en Toon Gerbrands, ten zeerste wordt aanbevolen. Goede uitleg en relevante tekstondersteuning d.m.v. plaatjes in kleur. Duidelijk wordt welke wijze van coachen bij welk type sporter het meest effectief kan zijn. Niet iedereen zal de stof even makkelijk doorgronden, maar elke zichzelf respecterende coach moet het bezitten cq. gelezen hebben.
De moderne coach lijkt een duizendpoot. Toch is de hoofdtaak simpel: training geven en coachen. Maar hij is ook inspirator, mentor en gids van sporters. Hij is scout, stelt selecties samen en bepaalt de tactiek. En hij geeft leiding aan het begeleidingsteam. In welke rollen blinkt u van nature uit en welke wilt u nog ontwikkelen? En met welke coachfilosofie brengt u eenheid in deze waaier van rollen, opdat u authentiek en sturend kunt functioneren? Totaalcoachen geeft antwoord op al deze vragen en meer: u leert coachen met Action Type(r), een uniek systeem dat niet alleen inzicht verschaft in uw eigen voorkeursgedrag en dat van uw sporters,m maar ook concrete handvatten aanreikt om hun fysieke, mentale en emotionele kenmerken zo met elkaar te verbinden dat zij op hun best kunnen zijn. Met Action Type levert u maatwerk aan individuele sporters en teams.
Keywords: Training