De plakfactor : waarom sommige ideeën aanslaan en andere niet - Heath, Chip, 1963-; Heath, Dan, 1973- (Amsterdam : Pearson education Benelux, 2013)
Broodjeaapverhalen, complottheorieën en verhalen over angstaanjagende ziekten verbreiden zich moeiteloos. Maar mensen met echt belangrijke boodschappen - zoals docenten, politici en journalisten - moeten soms de grootste moeite doen om hun ideeën aan de man te brengen. Iedereen kent de reclameslogan 'Douwe Egberts koffie, lekkere koffie'. En als u aan bier denkt, denken veel mensen aan 'Heerlijk, Helder, Heineken'. Slogans die al meer dan 20 jaar meegaan. Hoe komt het dat deze slogans blijven hangen en dat u andere alweer na vijf minuten vergeten bent? Waarom floreren sommige ideeën van meet af aan, terwijl andere razendsnel ter ziele gaan? En hoe verbetert u de kansen van waardevolle ideeën? In 'De plakfactor' geven Chip en Dan Heath de kenmerken van ideeën met kleefkracht en leggen ze uit hoe u hun plakfactor kunt versterken. Deze onmisbare gids laat zien dat 'sticky' ideeën hun kracht ontlenen aan zes belangrijke eigenschappen, die ook u kunt leren beheersen. Dit boek betekent een ingrijpende verandering in de manier waarop u ideeën overbrengt. 'De plakfactor' is provocerend, onthullend en vaak verrassend grappig. U krijgt de cruciale principes van succesvolle ideeën voorgeschoteld, plus aanwijzingen hoe u met deze regels uw eigen boodschap meer kleefkracht kunt geven. En natuurlijk geeft het heel veel aanstekelijke voorbeelden van hoe het moet… én hoe het niet moet.
Keywords: Merken