Vriendjes boos en blij ... verliefd en verlegen ... - Hoogstad, Alice, ....-; Kuyper, Hans, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
Tweede prentenboek van deze auteur met de dierenvriendjes in de hoofdrol. Olifant heeft een nieuw huisje, maar is eenzaam; hij heeft nog geen vriendjes. De dieren uit de buurt zijn nieuwsgierig; wie is er in het nieuwe huisje komen wonen? Vrolijk nemen ze Olifant mee naar buiten. Ze spelen en ballen met elkaar. Maar als de bal in de tuin van de stier terechtkomt, is het uit met de pret. De stier wordt heel erg boos. Prentenboek in oblong formaat met een verhaal vol emoties, over hoe je eruit ziet als je boos bent, verdrietig, blij, bang, eenzaam, verlegen, enzovoort. Een rijk geïllustreerd boek met kleine versjes - in prettig ritme en vlotte taal - waarin veel kleuters zich zullen herkennen. De tekstjes en de kleurrijke, uitbundige illustraties over twee pagina's vormen een mooi geheel.
Keywords: Gevoelens - gedrag