Zicht op techniek. - Cohen, Yves, 1954-; Pedagogische Begeleidingsdienst van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschappen; Clits, Alain, ....-; Beerten, Jan, ....-; Broos, Katherina, ....- (Brussel : Politeia, 2012)
Sinds de invoering van het nieuwe leerplan Wereldoriëntatie twee jaar geleden deed de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! een massa ervaring op bij de implementatie van het onderdeel Techniek. Al deze ervaringen verwerkten ze in het gloednieuwe pedagogisch cahier Zicht op techniek (150 blz.). Zicht op techniek geeft een heldere toelichting bij de visie en de doelen van het leerplan, geïllustreerd aan de hand van een groot aantal meteen toepasbare praktijkvoorbeelden. Het cahier biedt ook hulpmiddelen bij een aantal ‘knelpunten': inhoudelijke aspecten, vragen over evaluatie, ... De bijlagen bevatten dan weer enkele handige handvaten om afspraken op teamniveau te maken over de inhouden van techniek in het basisonderwijs (een inhoudelijke leerlijn en kijkwijzers voor de leerlingen). Zicht op techniek staat dus garant voor instrumenten en materialen met een hoge directe bruikbaarheid. Dit cahier kadert binnen een nieuwe aanpak van het GO! om schoolteams via professioneel uitgevoerde instrumenten te ondersteunen. Hiervoor werd een Publicatiefonds opgericht met de uitgeverij Politeia als externe partner.
Keywords: Technologische opvoeding -- Basisonderwijs