Beeldbank Universiteit Gent.
Stad Kortrijk startte in het voorjaar van 2011 samen met Brugge, Gent en Mechelen een samenwerkingsproject op voor de aankoop van een beeldbank (digital asset management systeem) met Digipolis als aankoopcentrale. Meer dan 120 andere besturen schreven op het initiatief in. Het productiehuis "Videohouse" en het bedrijf "Zeticon" stonden in voor de implementatie. De beeldbank moet toelaten de aanwezige honderdduizenden beeld- en multimediabestanden te beheren en intern en extern te ontsluiten. Vandaag start het project operationeel op. Dat wil zeggen dat de besturen er hun multimedia-materiaal in kunnen stockeren en dat die foto's, video's, filmfragmenten razendsnel kunnen geconsulteerd worden. Stel : je zoekt een bijv. een foto van de Grote Markt in de jaren 60 of foto's van de Open Monumentendag of een filmpje van de Heilig Haar processie,...
Welkom bij de Beeldbank Gent, een project dat het beeldmateriaal over Gent, dat over de stad verspreid bewaard is, virtueel samenbrengt. U vindt er zowel foto's als tekeningen, affiches, gravures en geporseleinde kaarten. Via de zoekfunctie kan u per collectie of doorheen alle collecties vrij zoeken.
Keywords: Beelddatabank